Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Yleistä 

Adobe Connect on selaimella käytettävä viestintäjärjestelmä kokouksiin ja luentoihin. UEFin AC-sopimus sisältää 50 yhtäaikaista käyttäjää. Voit itse luoda itsellesi tarvitsemasi määrän huoneita. Lisäksi UEFin sopimukseen sisältyy neljä isoa seminaarihuonetta (max. 500 osallistujaa) vuodessa.

Itä-Suomen yliopistossa järjestelmän ylläpidosta ja koulutuksesta vastaa opintopalvelut.

Yhteystietokoneen varustelusta

Adobe Connect on selainpohjainen järjestelmä.

Neuvotteluhuoneen roolit

  • Host (ylläpitäjä), joka hallinnoi neuvotteluhuonetta ja sen osallistujia. Jokaisessa neuvottelussa tulee olla ylläpitäjä.
  • Presenter (esittäjä), joka pystyy hallinnoimaan esityksiään tai jakamiaan materiaaleja.

 

Tallenteiden muuntaminen Offline-versioiksi (uudelleen nauhoittaminen)

1) Varmista, että koneellesi on asennettu Adobe Connect-liitännäinen. Tämän voi asentaa Software Centerin kautta (yliopiston tietokoneilta löytyy Windows-haulla Software Center-niminen sovellus).

AC-liitännäinen löytyy nimellä Adobe Connect Application – ACP_ADDin

 

2) Kirjaudu osoitteeseen https://ac.uef.fi ja kirjaudu UEF-käyttäjätunnuksilla ja siirry huoneeseesi.  Vaihtoehtoisesti kirjaudu omaan AC-huoneeseesi, esimerkiksi osoitteeseen https://ac.uef.fi/huoneennimi

3) AC-huoneessa ollessasi klikkaa ruudun vasemman ylänurkan Meeting-valikkoa ja valitse Manage Meeting Information:

 

4) Avautuvasta selainnäkymästä valitse Recordings

 

 

 

5) Avautuvasta näkymästä löydät huoneessa olevat tallenteet. Tallenteista saadaan taltioitua offline-videotiedosto valitsemalla Make Offline/Actions > Make Offline. Taltioinnin tekeminen vaatii Adobe Connect-liitännäisen. Jos avautuva sivu vaatii AC-asennusta, kokeile toisella selaimella. Adobe Connect toimii parhaiten Internet Explorerilla, Microsoft Edgellä ja Mozilla Firefoxilla. Muista pyydettäessä sallia Adobe Flashin käyttö sivuilla.

6) Adobe Connect-liitännäisen avautuessa vastaasi tulee seuraavanlainen näkymä:

 

 

Klikkaa next, valitse kysyttäessä videon laatu ja klikkaa Proceed with Offline Recording. Tämän jälkeen valitse, minne kansioon tallenne tehdään ja klikkaa Save.

7) Odota, että tallenne valmistuu. Tässä menee yhtä kauan, kuin tallenne itsessään kestää. Pidä Adobe Connect-liitännäinen näkyvissä koko ajan, koska offline-tallenteen tekeminen vaatii tallenteen uudelleen nauhoituksen.

8) Kun tallenne on nauhoitettu uudelleen, siitä muodostuu videotiedosto jonka voit viedä mediapalvelimelle parempaan talteen.

1 Comment

  1. Anonymous

    Kattava ohje Funet Tiimi -palvelun (Adobe Connect) käytöstä löytyy täältä: https://info.funet.fi/wiki/display/tiimi. Tuosta lienee iloa muillekin Adobe Connectin, kuin vain Funet Tiimin, käyttäjille.