Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Elomake on selaimella käytettävä lomakeohjelmisto nettilomakkeiden tekemiseen.
Kirjautumisen jälkeen käyttäjä voi luoda erilaisia lomakkeita ja määrittää toisia käyttäjiä, joilla on tunnus palveluun, lomakkeen muokkaajiksi ja/tai vastauksien katsojiksi. Vastaukset voi viedä excel- tai SPPS-ohjelmaan.
 
Palveluun kirjaudutaan UEF-tunnuksilla. Lisätietoa oppitupa(at)uef.fi.

Palvelu on tarkoitettu yliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden käyttöön.

Ohjeet Elomakkeen käyttöön tulevat esiin kirjautumisen jälkeen ylävalikosta kohdasta ohjeet (englanninkieliset ohjeet löytyvät pdf-tiedostona).

Vinkkejä lomakkeiden suunnitteluun:

  • Rinnakkaislomakkeet esim. erikielisiin lomakkeisiin. Lisätietoa Eduix.fi -sivulta.
  • Vastausten käsittely vaiheittain: esimerkiksi hakemuksen täyttäminen > sen tarkistaminen > hyväksyntä > tiedotus/arkistointi. Lomakkeen asetuksia on mahdollista muotoilla siten, että kunkin vaiheen käsittelijälle avautuu vain tietty osa lomakkeen kysymyksistä. Käsittelijän on mahdollista lisätä kommentti käsittelyvaiheen yhteyteen. Lisätietoa Eduix.fi:n sivulta
  • Kenttäriippuvuudet. Riippuvuuksien avulla voit tehdä lomakkeita, joiden kysymykset muuttuvat vastaajan valintojen mukaan. Esim. jos vastaaja kertoo kurssilla käytetyn videotiedostoja, hänelle tulee näistä esiin omat kysymykset.
  • Valmiit kentät. Voit katsoa, onko joku muu käyttäjä antanut tekemänsä kentän muille käytettäväksi ja onko siitä käyttöä omaan lomakkeeseesi. Vastaavasti voit itse jakaa muille kentän.
  • Lomakkeen julkistaminen näkyviin määrätylle ajalle (ajastaminen)
  • Tietojen vienti Excel-, SPSS- ja CSV-muodossa.
  • Palvelusta saatavat raportit:raportit kaikista tai määrätyltä ajaltahakukenttien valmiit matemaattiset funktiot (pienin arvo, suurin arvo, keskiarvo, summa, keskihajonta)kuvaajat suoraan radionappi-, valintaruutu- ja pudotusvalinta-tyyppisistä kentistäryhmäposti vastaajien sähköpostiin (jos annettu tieto kyselykaavakkeeseen)Lomakkeen kopiminen toisen pohjaksi
  • Tarkempia vinkkejä: