Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Tyhjässä työkirjassa solu A1 on aktiivinen eli siihen voidaan kirjoittaa ja sen sisältöä voidaan muotoilla, vaikka siinä ei mitään tekstikohdistinta näykään.

Kun aiemmin luotu työkirja avataan, aktiivisena on se solu tai solualue, joka on ollut valittuna viimeisimmän tallennuksen aikaan. Siirtyminen muihin soluihin tapahtuu useimmiten Enter-näppäimellä, jolloin edellisen solun tieto samalla hyväksytään.

Icon


Enter-näppäimen painamisen jälkeen siirtymistä voi muuttaa Excelin asetuksissa Tiedosto > Asetukset > Lisäasetukset (File > Setup > Advanced setup) ja sieltä ensimmäinen kohta Siirrä valinta Enter-näppäimen painalluksen jälkeen haluamaksesi.

Siirtymiseen voidaan käyttää kuitenkin myös hiirtä, nuolinäppäimiä, oikealle siirryttäessä Sarkain-näppäintä tai siirryttäessä vasemmalle Vaihto+Sarkain yhdistelmää.

Aktiivista solua eli kenttäkohdistinta  (solu/solualue näkyy vihreällä reunaviivalla) voidaan lisäksi siirrellä näppäimistöltä seuraavilla näppäinyhdistelmillä:

Näppäimistön näppäin

Toiminto

Ctrl+nuolinäppäimet

Ensin tietoa sisältävän alueen reunaan, sitten taulukon reunaan

Home

Saman rivin alkuun

Ctrl+Home

Soluun A1

Ctrl+End

Tietoalueen loppuun (oikeaan alalaitaan)

Page Down

Näytön verran alaspäin

Page Up

Näytön verran ylöspäin

Alt+Page Down

Näytön verran oikealle

Alt+Page Up

Näytön verran vasemmalle

 

Liikkuminen taulukosta toiseen

Oletusarvoisesti Excel-työkirjassa on yksi taulukko, siis ikään kuin välilehti. Jos taulukkoja on useampia, niistä toiseen voidaan siirtyä napsauttamalla ohjelmaikkunan alaosassa tilarivin yläpuolella näkyviä "korvakkeita" eli taulukonvalitsimia.