Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Kun olet hahmotellut, mitä aiot esittää posterissasi, voit alkaa rakentaa sitä tietokoneella. (UEFin PowerPoint-pohjaiset posterimallit ovat intrassa osoitteessa https://www2.uef.fi/fi/intra/uef-brandi/posterimallit).

  1. Kun alat tehdä posteria, mieti ensin sen koko. Katso arkkikoosta tekemäsi posterin tarkat mitat. Muuta PowerPoint-ohjelmassa tiedoston asetuksista (Design-valikko > Slide Size > Custom Slide Size) posterin koko. Huomioi ohjelmasi mittayksikkö: mm / cm / tuuma.
  2. Määritä dian asettelu tyhjäksi: Home-valikko > Layout > Blank.
  3. Muokkaa posterisi aivan samoin kuin tekisit mitä tahansa diaesitystäsi.
  4. PowerPoint-ohjelma tulostaa sen kokoisena kuin tulostimesi pystyy käsittelemään, eli käytännössä A4 ja harvemmin A3. Jos yrität tulostaa A1-kokoista kuvaa, saat vain yhden kulman posteristasi. Tällöin sinun tulee pilkkoa posterisi tulostettavaan kokoon. Mikäli haluat katsoa, miltä posteri näyttää A4-kokoisena, valitse tulostusasetuksissa "Sovita paperille".
  5. Mikäli haluat tehdä posteristasi digitaalisen version, se pitää tallentaa kuvatiedostoksi: tallenna posterisi kuvaksi (esim. PNG- tai JPEG-formaattiin): File-valikko > Save as > Valitse Save as type: kohdassa PNG tai JPEG-tiedostomuoto.

Icon

PowerPointissa voi tallentaa seuraavia kuvatiedostomuotoja: *.gif, *.jpg, *.png ja *.tiff