Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Jos olet muokannut tyyliä ja haluat käyttää juuri sitä, muista valita esityksen luonivaiheessa ko. tyyli. Tällöin malliin tallentamasi muotoilut tulevat dioille näkyville. Muista tallentaa luomasi PowerPoint-esitys normaalissa .pptx muodossa (huomaa ero suunnittelumallin ja esityksen välillä).

Esityksen aloitussivu on nimeltään Otsikkodia (Title Slide), johon kirjoitetaan diaesityksen pääotsikko sekä haluttaessa alaotsikko.

Esitystä jatketaan valitsemalla uusi dia (new dia) -painike ja määrittelemällä dialle halutun kaltainen rakenne avautuvasta Dian rakenne (Slide Layout) -tehtäväruudusta. Toista valitsemalla uusi dia -painike niin monta kertaa kuin haluat dioja esitykseen lisätä.

Dialla näkyviin paikkamerkkeihin kirjoitat haluamasi tekstin. Käyttäjä siis hyödyntää paikkamerkkejä kirjoittamalla niiden osoittamaan kohtaan haluamansa tekstin. Paikkamerkkejä voidaan myös siirtää sekä ne voidaan poistaa dialta, jolloin käyttäjä voi esimerkiksi tekstikehyksen avulla määritellä itse haluamalleen tekstille oikean paikan.

Paikkamerkkiin kirjoitat napsauttamalla hiirellä merkkiä ja kirjoittamalla haluamasi tekstin. Paikkamerkki häviää kun napsautat hiirellä merkin ulkopuolella. Paikkamerkkien välillä liikutaan kätevämmin joko hiiren avulla tai painamalla Ctrl+Enter.

Pienennä / Suurenna sisennystä --painike on tarpeellinen silloin kun haluat muuttaa luettelomuotoisen listan sisennystä. Enter-näppäimen painallus (luo uuden listaelementin) pitää sinut aina samalla sisennystasolla (käyttäjän on siis itse erikseen määriteltävä jos hän haluaa muuttaa sisennystä luettelossa).

Voit myös sijoittaa diaan muita tekstiobjekteja Piirto (Drawing) -työkalurivin Aloitus/Piirto. Tekstikehyksiä käytetään, kun lisätään huomautuksia tai joitakin pieniä lisäyksiä, jotka eivät kuulu luetteloon. Tekstikehyksen kokoa voit muuttaa vetämällä hiirellä kehyksen reunoista.Lisää – toiminnot. Voit lisätä kuvia, kaavioita, muotoja tai clipArt-kuvia. Tehokas esitys sisältää tekstin lisäksi myös muotoja ja kuvia, joiden avulla sanomaa voidaan täydentää ja korostaa. PowerPoint tarjoaa erilaisia diarakenteita, joiden avulla esitykseen voidaan sisällyttää mm. kuvia, taulukoita ja kaavioita. Diojen rakennetta määriteltäessä, tehtäväruudussa esiintyvissä dian rakennemalleissa käytetään sisällönpaikkamerkkiä. Tämä paikkamerkki mahdollistaa minkä tahansa tarjolla olevan rakennemallin vallinnan dian pohjarakenteeksi. Sisällönpaikkamerkki sisältää seuraavat rakenteet: kuva, kaavio, teksti, video jne.
Jos dian rakenne sisältää ko. paikkamerkin, siihen voidaan lisätä mikä rakenne tahansa, napsauttamalla hiirellä halutun rakenteen kohdalla.