Skip to end of metadata
Go to start of metadata


Diaesitys tallennetaan Tiedosto (File) -valikon kautta valitsemalla Tallenna (Save) tai jos kyseessä on ensimmäinen tallennus niin valitsemalla Tallenna nimellä (Save As). Muistathan, että suunnittelumalli (dian perustyyli) on tallennettava eri tavalla kuin normaali diaesitys. Esityksen tallennusvaihtoehtoja on muutamia erilaisia:

  1. PowerPoint-esitys (.pptx) on tavallinen PowerPoint-esitys, jota ohjelma käyttää oletusarvoisesti tiedostoa tallennettaessa.
  2. Voit tallentaa diaesityksen myös vanhempien ohjelmaversioiden ymmärtämään muotoon: PowerPoint 97-2003 esitys--muoto (PowerPoint 97-2003 Presentation) sisältää nimessä mainittujen versionumeroiden kaikki ominaisuudet, joten tiedosto voidaan avata missä tahansa. Tiedostosta tulee suuri, joten tämä tallennusmuoto kannattaa valita vain silloin, kun et tiedä tiedoston avaamiseen käytettävää ohjelmaversiota. Tallennusmuoto on *.ppt.
  3. PowerPoint-esitys (*.pptx) aukeaa suoraan yksittäisen henkilön katsottavaksi diaesitykseksi käyttöjärjestelmän tiedostoikkunassa tai työpöydällä olevan kuvakkeen kaksoisnapsautuksella.
  4. Jos PowerPoint -esityksen tietoja tarvitaan esimerkiksi Word-tekstinkäsittelyohjelmassa, voidaan esityksestä tallentaa jäsennys RTF -tekstimuotoon. Tämä tiedostomuoto tallentaa esityksestä vain tekstit - mahdollisia graafisia kuvaajia, ClipArt-kuvia tai muita objekteja ei tallenneta.
  5. Jokaisen dian voi  tallentaa myös kuvatiedostoksi (*.gif, *.jpeg, *.png, *.tiff tai *.bmp) ja näin voit tallentaa dian kuvana johonkin muuhun dokumenttiin tai jopa tehdä esim. posterin.

Tiedoston nimessä voi olla 255 merkkiä (suositeltava koko on kuitenkin max. 8 merkkiä). Se saa sisältää esim. numeroita, myös välilyönti on sallittu. Seuraavat erikoismerkit eivät ole sallittuja: /, \, :, *, ", <, >, | Jos tiedostoa esitetään, työstetään tms. www-maailmassa ei kannata käyttää mitään erikoismerkkejä eikä skandeja, vain kirjaimia ja numeroita.

Tiedostomuodot

Icon

*.pptx Oletusmuoto 2013->

*.ppt PowerPoint 1997-2003 muoto

*.gif, *.jpeg, *.png, *.tiff tai *.bmp kuvatiedostot

*.pdf Tulostus tulostusasetusten mukaisesti pdf-tiedostoksi

*.potx Powerpoint-malli

*.themex teema