Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Tarkista-valikosta

Työkaluriviltä Tarkista (Tools) -valikosta löytyvät

 • Kieliasun tarkistus (Spelling and Grammar)
 • Määritä - määrittää sanaston Microsoftin oman tilin kautta (vaatii omat tunnukset)
 • Synonyymisanasto
 • Tekstin kääntäminen
 • Kielen määrittäminen - ilman kielen määrittämistä sanasto ei toimi oikein. Yleensä oletusasetuksena on, että kieli määrittyy automaattisesti.

 

Kun aktivoit Kieliasun tarkistuksen päälle, vasempaan reunaan avautuu valikko, jossa voit määrittää haluamasti toiminnon.

Mikäli Wordin vääräksi väittämä sana (sanan alla on punainen aaltoviiva) on kuitenkin oikein, käyttäjä voi valita joko:

 • Ohita (Ignore), jolloin sana ohitetaan kerran
 • Ohita kaikki (Ignore All), jolloin kyseinen sana ohitetaan koko asiakirjan alueelta (tällöin oikoluku ei takerru samaan sanaan monta kertaa)
 • Lisää (Insert), jolloin sana lisätään ohjelman sanastoon. Tätä kannattaa käyttää oman alan erikoissanaston lisäämiseksi, kunhan ennen lisäämistä varmistat sanan olevan oikein kirjoitettu.
 • Muuta, jolloin virheellinen sana muutetaan valitulla ehdotuksella.
 • Muuta kaikki, jolloin kaikki ko. kirjoitusmuodossa olevat korvataan valitulla ehdotuksella.
  Toiminnon jälkeen ohjelma siirtyy seuraavaan korjattavaan kohtaan tekstissä.

  Icon

  Jos olet kerran hyväksynyt sanastoon virheellisesti kirjoitetun sanan, Word ei sitä enää tunnista virheeksi.

  Virheellinen virke (kielioppivirhe) osoitetaan sinisellä siksakviivalla.

   

Hiiren kakkospainikkeella avautuu myös pikavalinta (kuva vieressä), joka ehdottaa korjauksia tai sanan voi määrittää ohitettavaksi tai lisättäväksi sanastoon.

Etsi ja Korvaa

Etsi (ja korvaa): Aloitus > Etsi… (Home > Find… ) (Ctrl+F) ja Aloitus > Korvaa | Home/Replace… (Ctrl+G) ovat käteviä komentoja silloin, kun haluat etsiä jotain tiettyä merkkiä, sanaa tai merkkijonoa tekstistä korjataksesi tai päivittääksesi sen.
 
   
Ikkuna avautuu aluksi pienempänä, siten että Vähennä-painikkeen tilalla on Lisää. Muotoilu-painike auttaa muotoilujen etsimisessä ja korvaamisessa, Merkki-painike taas ennen kaikkea näkymättömien merkkien etsinnässä
 
Etsi-toiminto avaa vasemmalle puolelle Siirtymis-ikkunan, jossa näkyy hakutulokset. Dokumentin tekstissä haettava sana värittyy keltaisella. Jokaisesta löydöstä on lyhyt pätkä vasemmassa reunassa ja kun haku-tulosta klikkaa, ohjelma siirtyy ko. kohtaan dokumentissa.

Huomaa, että Muokkaa-valikon Etsi…Korvaa…, ja Siirry… toiminnot ovat itse asiassa yksi ja sama, kolme välilehteä käsittävä toiminto (kts. kuva vieressä. Löydettyäsi merkkijonon ensimmäisen osuman pääset seuraavaan esiintymään Enterillä. 

Korvaa kaikki | Replace All -toiminnolla saat korvattua kaikki dokumentin sanat. 

Tavutus

Tavutus -Sivun asettelu > Tavutus… (Page Layout  > Hyphenation…) voidaan tehdä koko asiakirjalle automaattisesti rastittamalla toiminnon ylin valintaruutu. Luettavuuden kannalta liian tiheästi toistuva tavutus ei kuitenkaan ole toivottavaa, ja siitä syystä ruudussa ei automaattisesti rastia ole.

Icon

Tavutusvihje* on kätevä keino tavuttaa vain tietyt sanat tarvittaessa. Aseta kohdistin tavutettavaan kohtaan sanaa ja paina Ctrl+- (väliviiva). Pelkkä väliviiva tekee tavallaan saman asian, mutta se jää näkyviin jos sana siirtyykin keskemmäksi riviä. Tavutusvihjeellä tehty tavuviiva näkyy vain tarvittaessa.