Skip to end of metadata
Go to start of metadata

8.10.2013

Keskustelua tähtien etäisyyksistä ja elämän mahdollisuuksista kaksoistähtijärjestelmissä. Pohdittiin myös, onko Seulasissa älyllistä elämää.

Jäsen 2

9.10.2013

Elämän mahdollisuuksista päästiin jo elämän kehityshistoriaan. Etten sanoisi perin merkillisin lopputuloksin. 64% jäsenistä on sitä mieltä, että se, että selitys ylitti kaikkien ymmärryksen osoittaa, että Seulasissa on älyllistä elämää. Ööö...

Jäsen 2

11.10.2013

Pohdittiin konttuurilla ISON-komeettaa.

Avaruudesta oli löytynyt irrallaan ajelehtiva planeetta suunnilleen 80 valovuoden päästä. Yritimme  kehittää selitystä  yksinäiselle ratsastajalle; ei kuitenkaan saatu täyttä selvyyttä. Tutkimme myös elämän mahdollisuuksia siellä. Kyseessä on varmaankin kaasuplaneetta; mutta laskelmissamme päädyimme näkemykseen, että elämää on sitä kiertävässä kuussa - mm. ylösalaisin käveleviä olioita. Ymmärtävätköhän ne olevansa ylösalaisin? Siellä asustaa myös Zappeliini - ei vain aivan selvinnyt, mikä se mahtaa olla. Kunhan tutkimusaluksemme pääsee perille, tietänemme enemmän.

Jäsen 2

14.10.2013

Jatkettiin keskustelua ISON-komeetasta. Lisäksi oli löytynyt vesipitoinen asteroidi jotain valkoista kääpiötä kiertämästä. Yritettiin keksiä, miten sieltä asti voi nähdä, onko siinä vettä. Lisäksi tutkittiin kaukaista gravitaatiolinssiä.

Myös elämää avaruudessa-pohdintaa jatkettiin. Erityisesti, millaisia eliömuotoja muualla kenties on ja mitä tehdä, jos jostain tulee viesti. Todettiin, että eräälläkin planeetalla puhutaan takaperin - mutta mitä tehdä, jos saamme avaruudesta viestin, joka alkaa särökitarariffillä? Hieman vaikea riffiä tähän kirjoittaa; mutta Jäsen IX varmaankin arvannee. No, ainakin tiedämme, miten Jäsen 1 reagoi. Tosin voidaan ihmetellä, kuinka todennäköisesti muualla on keksitty särökitara. Mitenkähän tuon osaisi laskea?

Jäsen 2

15.10.2013

Eksoelämätutkimus jatkui. Nyt keskityttiin pohtimaan hengitystä: onko hapelle vaihtoehtoja? Ei oikein keksitty - mutta jäi huomaamatta kysyä, tarvitseeko tekoälykäs olento happea. Ensin toki pitäisi selvittää, mitä eroa on älyllä ja tekoälyllä. Vai jokos me sen kesällä ratkaisimme?

Voisikohan muuten tekoäly millään planeetalla syntyä ilman älyä? Hetkinen... ai niin, ehkä ei. Koska miksi kukaan siinä tapauksessa sanoisi sitä tekoälyksi? Niin, ööö...

Jäsen 2

17.10.2013

Tekoäly unohtui ja keskityttiin tähtien syntyyn, erityisesti Tarantulasumussa ja siinä Kolmion galaksin alueessa, jonka nimeä emme onnistuneet kuitenkaan muistamaan. Oletettavasti tarkoitimme NGC 604:ää. Miltähän ne näyttäisivät lähellä asuvien taivaalla? Vai voiko lähellä asuakaan?

Osaakohan kukaan siellä selittää, miten on mahdollista, että heidän kotigalaksinsa (Suuri Magellanin pilvi) sijaitsee kahdessa eri tähdistössä? Entä jos joku kysyy: "Mikä se Magellan on?" Ehkäpä juuri näitä ratkomaan  kehittävät tekoälyn.

Jäsen 2

21.10.2013

Hieno esitelmä Seulasten jäsenillassa avaruusluotaimista. Siinä nousi myös esille mielenkiintoisia teoreettisia ongelmia, joita täytyykin heti konttuurilla pohdiskella.

Kokouksen jälkeen keskityttiin vielä Jäsen XII:n kanssa säveltaiteen probleemoihin - niistäkin löytyy varmaan vielä kehiteltävää. Ehkäpä nämä kaksi asiaa liittyvät jotenkin toisiinsakin, mutta vaikea vielä tässä vaiheessa sanoa.

Jäsen 2

22.10.2013

Alustavasti pohdittiin konttuurilla Pioner-anomalian osalta eilen esiin nostettua pimeän energian mahdollista vaikutusta. Mihinkään kovin selkeään ratkaisuun emme vielä päässeet, mutta hieman yllättäen löysimme palan pimeää ainetta. Taikka yllättävämpäähän oli ollut, jos emme olisi löytäneet. Varsinaisesti yllättävää olikin se, että pala oli noin kiinteä ja metallimainen. Aika jännä juttu, varsinkin kvanttiteoreettisesti.

Jäsen 2

25.10.2013

Jossain uutisoitiin, että olisi löytynyt tähti, jolla on 7 planeettaa. Viimeksihän tällainen löytyi v. 2006. Asiasta keskusteltiin nyt konttuurilla - päättelimme löydön vahvistavan käsitystä elämän esiintymisestä aurinkokunnan ulkopuolella.

Jäsen 2

  • No labels