Skip to end of metadata
Go to start of metadata

5.11.2013

Konttuurilla paneelikeskustelu Marstutkimuksen taloudellisista ja teknologisista merkityksistä.

Jäsen 2

6.11.2013

Ai niin, meidän täytyy tietenkin järjestää universumin ensimmäinen suora satelliittikonsertti Marsista. En ole vielä keksinyt nimeä tapahtumalle - mutta tiedän ainakin, millä kappaleella se alkaa.  Ja lopuksi poistutaan planeetalta.

Jäsen 2

20.11.2013

Niinhän se on lopulta lähdemme Maasta pois, mutta millä aikaskaalalla niin se on eri juttu. Teknologiaa ei vielä ole tarpeeksi päästäksemme omilta nurkilta poikkeen... Toisaalta Marssin pinnalla konsertti soi viimeistään 2100-luvulla. Tosin onko enää mitään luonnonvaroja tuolloin jäljellä?

Jäsen XI

Ainakin yksi luonnonvara on ehtymätön, koska se on ääretön. Tai luultavasti äärettömiä on kaksikin, vaan siitä toisesta en ole varma. Mutta konsertin myötä uusi kukoistus nousee Marsissa...

Järjestettiin kuitenkin asian tiimoilta paneelikeskustelu konttuurilla. Näkemykseksi muodostui, ettei Marsissa soitella edes tällä vuosituhannella. Voidaan tietenkin kysyä, mikä nyt on soittamista. Tai onko soittamisella ja soittelemisella jotain eroa. Toisaalta luulisi kyllä, että ainakin teos 4' 33'' voidaan Marsissakin esittää vaikka heti. Vaan mistä tietää, milloin soitto tulee lopettaa? Ilmeisesti on järjestettävä uusi paneelikeskustelu.

Jäsen 2

25.11.2013

Konttuurilla jatkettiin Mars-konsertin kehittelyä; vielä jäi muutama kohta epäselväksi. Lähinnä justiinsa tämä tämä henkityspuoli.

Jäsen 2

26.11.2013

Eilen paneuduttiin myös universumien lukumäärien laskentaan multiversumissa, erityisesti Jäsen XI:n taholta. Ilmeisesti kyse oli erityyppisten universumien suhteellisista osuuksista - tämähän on hyvin vaikeaa, koska niitä kaikkia on ääretön määrä. Riippuen tietysti mallista. Pohdintaa jatkettiin tänään konttuurilla, mutta emme juuri edistyneet.

Ai niin, meidän täytyykin seuraavaksi yhdistää Jäsen 1:n kvanttimalli multiversumiin. Tässä saattaapi nyt vierähtää muutama minuutti...

Jäsen 2

29.11.2013

Konttuurilla pohdiskeltiin ISON-komeetan hajoamisen mahdollisia vaikutuksia sen kirkkauteen. Täyttä varmuutta asiaan ei tullut.

Jäsen 2

  • No labels

2 Comments

  1. Anonymous AUTHOR

    Tänään on kuu harvinaisen korkealla (46,2 astetta). Jo viikonlopun  se on näkynyt upeasti pilvien läpi.

  2. Anonymous AUTHOR