Skip to end of metadata
Go to start of metadata

13.1.2014

Tänään on kuu harvinaisen korkealla (46,2 astetta). Jo viikonlopun  se on näkynyt upeasti pilvien läpi.

Jäsen 12

15.1.2014

Korkealla on ja yöllä oli hienosti Jupiter sen yläpuolella. Mitähän nyt näkyy Kuun ympärillä? No, on tuolla ainakin Procyon Kuun alapuolella ja Jupiter ylempänä.

Jäsen 2

16.1.2014

Nytpä ne Jupiter ja Kuu olivatkin yöllä vierekkäin. Mistähän tämä johtuu? Asiasta täytyy keskustella konttuurilla. Miksi täytyy?

Jäsen 2

20.1.2014

Klubin kokouksessa pohdittiin Postitusteoriaa, elämän kehitystä ja tajunnan olemusta. Ensin mainittuun ei sen kummempaa uutta nyt keksitty - joskin myöhemmin hoksasin, että eikös se seuraa suoraan, jos asetamme universumin kokonaisenergiaksi nolla? En kylläkään osaa todistaa tuota ja varmaan siinä tarvittaisiin vähintään Jäsen IX:n laskutaitoja.

Elämän kehityksessä päästiin pidemmälle, mutta tajunnan probleemi jäi yllättäen ratkaisematta.

Jäsen 2

22.1.2014

Ai niin, kaipa tuo tajunnan probleemakin on jo jollakin planeetalla ratkaistu - oikeastaan äärettömässä avaruudessa äärettömän monella. Joten jos mekin siinä onnistumme, muuttuuko ratkaisuun yltäneiden suhtellinen osuus miksikään? Nyt tuli vaikea matemaattinen ongelma; riittääköhän tähän sellainen kertaselitys, vai tarvitaanko kestoselitystä? Tutta eiköhän sekin ole jo äärettömän monella planeetalla ratkaistu.

Tarkemmin ajatellen täytynee olla ääretön määrä identtisiä kopioitammekin - joten jos me jotain keksimme, äärettömän moni keksii. Muuttaako tämä edellä esitettyä kysymystä? Vai onko välttämätöntä, että kaikki identtiset kopiomme keksivät saman, minkä me? Ehkä ei, mutta ei se taida muuttaa mitään - koska erilaisia mahdollisia aivotiloja on äärellinen määrä, tulee samoja keksintöjä silti ääretömän monessa aivossa. Niin, tosiaan; nyt taisi tulla kestoselitys. 

Jäsen 2

27.1.2014

Konttuurilla jälleen paneelikeskustelu avaruusmatkailusta, nyt erityisesti Marsista. Selkeää skeptisyyttä onnistumista kohtaan oli havaittavissa. Toisaalta identtisten kopioidemme sama keskustelu jollain toisella planeetalla varmaankin päätyi päinvastaiseen tulokseen.

Taikka eihän se tietysti ole sama keskustelu, jos päätyy eri tulokseen. Mutta siis lopputulosta edeltävältä osin. Mitä tästä opimme?

Jäsen 2

30.1.2014

Komeasti loistaa Jupiter iltaisin ja yöllä. Pitäisiköhän meidän hypätäkin Mars-projektin yli ja suoraan Jupiteriin? Siis Jupiterin kuihin - tätä täytyykin pohtia konttuurilla. Mutta näyttää löytyneen uusi Jupiterin massainen planeetta jostain; tosin sen pintälämpötila on yli 2000 astetta, joten tokkopa ainakaan sinne kannattaa suunnata.

Jäsen 2

  • No labels