Skip to end of metadata
Go to start of metadata

1.2.2014

Mars-ongelmamme vaikeutuu. Onhan klubimme piirissä esitetty myös kritiikkiä sen taustalla olevaa avaruuden äärettömyyshypoteesia vastan; on jopa todettu sen olevan järjetön. Joskin toisaalta järkemme sanoo kehittyneensä ymmärtämään äärellisiä asioita. Tästä ei tietenkään voi loogisesti päätellä, etteikö se ymmärtäisi myös äärettömyyksiä; mutta kuitenkin. Vaan sitten toisaalta: jos avaruus on ääretön, onko selvää, että järki on kehittynyt ymmärtämään äärellisiä asioita?

Hetkinen...

Jäsen 2

21.2.2014

Kysymys edelleen ratkaisematta. Mutta tänään pääsimme konttuurilla tutustumaan mobiiliastronomian ihmeelliseen maailmaan. Tästä voi kehittyä jotain.

Jäsen 2

27.2.2014

Oli löydetty satoja uusia eksoplaneettoja Keplerin taholta. Asiasta keskusteltiin konttuurilla, erityisesti painottuen eksoelämään. Ei pidetty kovin todennäköisenä löytää älyllistä elämään niiden joukosta, mutta Andromedan galaksin ja M100:n suhteen oltiin varmempia. Edellisessä jopa pelataan jääkiekkoa - joskin hieman eri säännöillä - ja jälkimmäisessä on tavaratalo.

Hieman epäselvää on, kuinka tähän tulokseen pääsimme. Erikseen pitäisi myöhemmin vielä pohtia tuota kiekkoilua; kuinka paljon säännöt voivat muuttua ilman, että samalla lajikin muuttuu? Jos ei ole mitään rajaa, miten jalkapallo eroaa jääkiekosta?

Jäsen 2

  • No labels