Skip to end of metadata
Go to start of metadata

16.3.2014

Montako solipsistia on äärettömässä avaruudessa?

Jäsen 2

17.3.2014

Illalla Seulasten kokous. Kuultiin mielenkiintoisia keskusteluja mm. tulipalloista, Stonehengestä, eksoplaneetoista, galakseista, painovoimalinsseistä ja suhteellisuusteorian perusteista. Muu osa suunnilleen ymmärrettiin, mutta Jäsen 1:n Einsteinin risti-arvoitus jäi edelleen ratkaisematta. Ei se kyllä ole Einsteinin risti-arvoitus, vaan - niin, mikä se on? Asiaan on paneuduttava konttuurilla.

Kokouksen jälkeen nähtiin pihalla täysikuu ja saatiin uutta tietoa: inflaatioteorian ennustama painovoima-aaltojen aikaansaama polarisaatio näyttäisi tulleen havaituksi. Toisaalta vaikuttaa siltä, kuin se olisikin havaittu jo viime syksynä; ehkä meiltä vain jäi jotenkin huomaamatta silloin. Mitenkä se olisi mahdollista?

Niin tai näin, tämä vahvistanee teorian asemaa. Asiaan on paneuduttava konttuurilla.

Jäsen 2

18.3.2014

Ei vielä päästy pohtimaan Einsteinin ristiä ja inflaatiota; enempi suunniteltiin Seulasten uusia mediastrategioita. Muutamia hyviä ideoita syntyi, mutta pitää nyt hioa niitä täsmällisemmiksi.

Jäsen 2

26.3.2014

Marsin punaisen pinnan alta oli paljastunut sininen kerros. Ilmiön olemusta pohdittiin konttuurilla, mutta ei vielä päästy täyteen selvyyteen. Vai päästiinkö sittenkin...

Jäsen 2

27.3.2014

Joltain asteroidilta on löydetty rengas. Tähän täytyy paneutua konttuurilla. Näyttää olevan kaksikin rengasta; asteroidi Chariklo.

Asiaa pohdittiin ja renkaiden synty onnistuttiin selittämään. Vieläpä samalla periaatteella, kuin Marsin sininen kerros. Tämä on hyvä; mahdollisimman monen ilmiön selittäminen samalla kaavalla on parempi, kuin joka asialle eri selitys. Mutta miksi se on parempi? Tätä täytyykin pohtia konttuurilla.

Jäsen 2

  • No labels