Skip to end of metadata
Go to start of metadata

5.4.2014

Enceladuksen jäisen kuoren alta on löydetty meri ja arvellaan, että siellä voisi olla elämää. Tietävätköhän asukkaat elelevänsä Saturnuksen vieressä? Tähän on keskityttävä seuraavaksi.

Jäsen 2

6.4.2014

Jos Enceladuksen pyöriminen on lukkiutunut, niin pystyvätköhän meren eliöt jotenkin päättelemään Saturnuksen olemassaolon? Hetkinen...

Jäsen 2

8.4.2014

Nyt uutisoidaan Fermi-teleskoopin (oletettavasti) havainneen Linnunradan keskustassa pimeän aineen annihilaatiossa syntyvää gammasäteilyä. Tämähän tarkoittaa, että saatamme pian saada ratkaisun konttuurilla pitkään vaivanneeseen ongelmaan: mitä tapahtuu pimeän aineen joutuessa mustaan aukkoon. Tosin vielä jää se momentin maksimi...

Tietävätköhän Enceladuksen asukkaat tästä jotain? Tähän on paneuduttava konttuurilla.

Eipä päästy vielä Enceladukseen, mutta jonkin verran ehdittiin pohtia pimeää ainetta. Kehitettiin - kenties hieman yllättäen - prosessi, jossa tavallinen aine muuttuu pimeäksi aineeksi. Tai oikeastaan se muuttuikin pimeäksi valoksi - tarkoittanee pimeitä bosoneja. Eiköhän tästä jotain kehitysnäkymiä avaudu...

Jäsen 2

9.4.2014

Mutta jos tavallinen aine voi muuttua pimeiksi bosoneiksi, niin pitää kai niiden vastaavasti voida muuttua tavalliseksi aineeksi. Se voisi olla hämmästyttävä ilmiö. On tosin aika lailla hämärän peitossa, mitä ne pimeät bosonit olisivat. Taidettiin niitä kyllä jossakin Seulasten jäsenillassa muutama vuosi sitten käsitellä, joten ilmeisesti jotain teoriaa on olemassa. Tai sitten ei; vaan eiköhän ainakin kohta ole. Varsinkin, jos jäsenet XI ja 12 sattuvat konttuurille ilmaantumaan.

Jäsen 2

11.4.2014

Mutta eikö tuo aineen muuttuminen pimeäksi valoksi vaikuta jotenkin rikkovan liikemäärän säilymislakia? Entä spinien? No, ehkä siitä lähtee lisäksi jokin ylimääräinen hiukkanen.

Eilen asiaa konttuurilla pohdittaessa päädyttiin tulokseen, että reaktiotuotteen vieminen mustaan aukkoon lisää pimeyttä entisestään. Voitaneen kai tuo tulkita niin, että reaktiossa tosiaan syntyy näkyvä lisähiukkanen - tai ainakin pikkuisen vilahtava. Vaan toki tässä riittää vielä kehiteltävää.

No niin; juuri saamamme tiedon mukaan etelänavalla sijaitseva mittari on havainnut huippuenergisiä neutriinoja. Nyt ihmetellään, missä prosessissa sellaisia syntyy - aivan kuin vastauksena edellä pohdittuun. Olimmeko jälleen oikeassa? Vaikka yleensähän sensaatio-uutinen on se, jos olemme väärässä.

Jäsen 2

  • No labels