Skip to end of metadata
Go to start of metadata

19.8.2014

Merkillinen tapaus sattui eilen: matkalla Seulasten elokuun kokoukseen löysin yht'äkkisesti yhteyden KIP 2-paradoksin ja kosmisen inflaation välille. Samalla kirkastui, kuinka KIP 2 on esitettävä, jotta joku muukin ymmärtää, mistä puhutaan. Tosin tällaisen mahdollisuudesta toki on eriäviä mielipiteitä.

No kuitenkin - tämä hämmästyttävä havainto piti sitten esittää kokouksessa. Mutta sen aikana ilmeni uusi - kenties yhtä merkittävä - kosmologinen ongelma. Niinpä en ehtinyt KIP 2:n pariin, ennenkuin piti jo rientää seuraavaan kokoukseen. Jossa sielläkin ilmaantui aika jännä looginen ongelma; ei tosin liity mitenkään tähtitieteeseen. Niin tai näin, luulenpa nyt ratkaisseeni osittain tuon kokouksessa esiin nousseen probleeman - tosin ratkaisu johtaa kvanttigravitaatioon, jota ainakaan meillä Klubilla ei tietääkseni kukaan täysin hallitse. Niin että jatkokehityksen kannalta voi tulla aika vaikeita ongelmia. Ja pitää tuota KIP 2 - inflaatioprobleemaakin vielä kehitellä lisää. Valmistuvatko ratkaisut syyskuun kokoukseen mennessä? Jännitys tiivistyy...

 

Jäsen 2

  • No labels