Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Muutamia useasti esitettyjä yhdistyksen toimintaan liittyviä kysymyksiä

Minkälaista seuran toiminta on?

Seulasten perustamiskokouksessa hyväksyttyjen sääntöjen mukaisesti: "Yhdistyksen tarkoituksena on edistää tähtitieteen harrastusta ensi sijassa Pohjois-Karjalassa. Sen toteuttamiseksi yhdistys pitää kokouksia ja esitelmätilaisuuksia, järjestää tähtinäytäntöjä sekä hankkii voittoa tavoittelematta jäsentensä käyttöön havaintovälineitä ja tähtitieteellistä kirjallisuutta."

Jäsenilloissa sekä epävirallisimmissa tapaamisissa käsittelemme kaikenlaisia tähtitieteeseen ja siihen läheisesti sidoksissa oleviin tieteen- ja tekniikan aloihin liittyviä asioita, kuten

  • Kosmologiaa
  • Fysiikkaa
  • Säätä ja sääilmiöitä
  • Ilmakehän valoilmiöitä
  • Valokuvausta
  • Laiterakentamista

Yleensä keskustelemme eri alojen viimeisimmistä (tai miksei vanhemmistakin) uutisista sekä havainnoista. Keskustelujen seuraaminen tai niihin osallistuminen ei missään nimessä vaadi yliopiston tähtitieteen oppimäärän suorittamista, joskin tähtitieteen perusasioiden sekä populaarikulttuurin tuntemuksesta on etua. Ja aina saa kysyä jos jokin asia jää askarruttamaan! Pohditaan asiaa yhdessä.

Lisäksi tarjoamme apua havaintolaitteiden valinnassa sekä niiden käytön opettelussa. Merkittävimpiä toimintamuotoja ovat olleet tähtinäytännöt koululais- ym. ryhmille sekä tähtitieteellinen havainnointitoiminta.

Missä ja milloin harrastajat kokoontuvat

Olemme kokoontuneet Itä-Suomen yliopiston fysiikan ja matematiikan laitoksella yleensä joka kuukauden 3. maanantaina klo 18. Seuraava jäsenilta on ilmoitettu Seulasten www-sivulla.

Pitääkö olla Itä-Suomen yliopiston opiskelija, jos mielii mukaan yhdistykseen?

Vaikka yhdistys on läheisessä yhteydessä Itä-Suomen yliopistoon, ei jäsenyydelle ole mitään erityisvaatimuksia. Yhdistyksen toimintaan ovat tervetulleita kaikki ikään, sukupuoleen, koulutukseen, ammattiin tai musiikkimakuun katsomatta. Ainoana edellytyksenä on kiinnostus tähtitieteeseen tai siihen läheisesti liittyviin tieteen- ja tekniikan aloihin. Opiskelijana saat vielä tuntuvan alennuksen yhdistyksen jäsenmaksusta.

Mitä tuo jäsenyys tuo tullessaan?

Jäsenedut ovat pienet, mutta niin on jäsenmaksukin. Seulasten jäsenenä pääset maksutta Jakokosken tähtitornin tähtinäytäntöihin sekä jäsenistön yhteisiin satunnaisesti järjestettäviin havaintoiltoihin. Aktiivisella toiminnalla pääset myös vaikuttamaan tähtitieteen harrastamiseen Pohjois-Karjalassa.  • No labels