Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Table of Contents

Yleistä 

Adobe Connect on selaimella käytettävä viestintäjärjestelmä kokouksiin ja luentoihin. UEFin AC-sopimus sisältää 50 yhtäaikaista käyttäjää. Voit itse luoda itsellesi tarvitsemasi määrän huoneita. Lisäksi UEFin sopimukseen sisältyy neljä isoa seminaarihuonetta (max. 500 osallistujaa) vuodessa.

...

  • Host (ylläpitäjä), joka hallinnoi neuvotteluhuonetta ja sen osallistujia. Jokaisessa neuvottelussa tulee olla ylläpitäjä.
  • Presenter (esittäjä), joka pystyy hallinnoimaan esityksiään tai jakamiaan materiaaleja.

 

Tallenteiden muuntaminen Offline-versioiksi (uudelleen nauhoittaminen)

1) Varmista, että koneellesi on asennettu Adobe Connect-liitännäinen. Tämän voi asentaa Software Centerin kautta (yliopiston tietokoneilta löytyy Windows-haulla Software Center-niminen sovellus).

AC-liitännäinen löytyy nimellä Adobe Connect Application – ACP_ADDin

 Image Added

2) Kirjaudu osoitteeseen https://ac.uef.fi ja kirjaudu UEF-käyttäjätunnuksilla ja siirry huoneeseesi.  Vaihtoehtoisesti kirjaudu omaan AC-huoneeseesi, esimerkiksi osoitteeseen https://ac.uef.fi/huoneennimi

3) AC-huoneessa ollessasi klikkaa ruudun vasemman ylänurkan Meeting-valikkoa ja valitse Manage Meeting Information:

 Image Added

4) Avautuvasta selainnäkymästä valitse Recordings

 Image Added

 

 

5) Avautuvasta näkymästä löydät huoneessa olevat tallenteet. Tallenteista saadaan taltioitua offline-videotiedosto valitsemalla Make Offline/Actions > Make Offline. Taltioinnin tekeminen vaatii Adobe Connect-liitännäisen. Jos avautuva sivu vaatii AC-asennusta, kokeile toisella selaimella. Adobe Connect toimii parhaiten Internet Explorerilla, Microsoft Edgellä ja Mozilla Firefoxilla. Muista pyydettäessä sallia Adobe Flashin käyttö sivuilla.

6) Adobe Connect-liitännäisen avautuessa vastaasi tulee seuraavanlainen näkymä:

 Image Added

 

Klikkaa next, valitse kysyttäessä videon laatu ja klikkaa Proceed with Offline Recording. Tämän jälkeen valitse, minne kansioon tallenne tehdään ja klikkaa Save.

7) Odota, että tallenne valmistuu. Tässä menee yhtä kauan, kuin tallenne itsessään kestää. Pidä Adobe Connect-liitännäinen näkyvissä koko ajan, koska offline-tallenteen tekeminen vaatii tallenteen uudelleen nauhoituksen.

8) Kun tallenne on nauhoitettu uudelleen, siitä muodostuu videotiedosto jonka voit viedä mediapalvelimelle parempaan talteen.