Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Tärkeimpiä

...

kuvien tallennusmuotoja

Pelkästään bittikarttakuvien tallennukseen tarkoitettuja tiedostomuotoja ja niiden variaatioita on olemassa useita kymmeniä. Käytännön työssä niitä tarvitaan yleensä vain muutamia. Tiedostomuodosta käytetään myös nimityksiä tiedostoformaatti tai tallennusformaatti.

...

PNG
Portable Network Graphics. Tiedostonimi muotoa nimi.PNG. Kehitetty www-käyttöön. PNG-8 on kilpailija gif-kuville ja PNG-24 jpegille. Ominaisuuksien perusteella se on parempi nettikäyttöön , mutta selaimien tuki ei ole vielä riittäväkuin GIF ja JPEG. Multimediaohjelmille, kuten Flashille ja Directorille sovelias formaatti. Kuva voidaan tallentaa 24-bittisenä ja pakkausmenetelmä on häviötön. PNG-kuvassa voi olla osittainen tai täydellinen läpinäkyvyys, eli kuva vapautuu neliömuodon kahleista ja voi olla myös osin läpikuultava.

PSD
Photoshop Format. Photoshop-kuvankäsittelyohjelman oma tiedostomuoto. Tiedostonimi muotoa nimi.PSD. Värisyvyys voi olla 1 - 64 bittinenbittiä. Kuvatiedostoon tallentuvat itse bittikarttagrafiikan lisäksi esimerkiksi vektorigrafiikka, tasot, maskit, kanavat ja kuvan resoluutiotieto. PSD-tiedostomuotoa kannattaa käyttää kuvan muokkausvaiheessa ja työkopioissa. Loppukäyttöä varten kuva tallennetaan tai viedään haluttuun muotoon.

...