Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Ensimmäinen tallennus

Ensimmäisellä tallennuskerralla tiedostolle on annettava nimi. Siksi ohjelmat avaavat aina valintaikkunan "Tallenna nimellä" (Save As) riippumatta valitusta tallennuskomennosta.
Napsauta työkalurivillä olevaa tallennuspainiketta (tämä painike löytyy kaikista sellaisista ohjelmista, joissa on työkalurivejä).
TAI
Valitse Tiedosto/Tallenna (File/Save) tai Tiedosto/Tallenna nimellä (File/Save As). Näytölle avautuu suunnilleen seuraavan kuvan (kuva x) näköinen valintaikkuna.
Useita versioita voidaan myös tallentaa eri paikkoihin, esimerkiksi varmuuskopion tallentaminen levykkeelle. Levyke- ja levyasemat ovat nimetty kirjaimilla A-Z. Nimeen kuuluu kirjainten lisäksi kaksoispiste, esimerkiksi C:. Kirjaimet A ja B ovat varattu levykeasemille, C on koneen oma kiintolevy. Seuraavat asematunnukset voivat viitata joko koneen levyyn tai verkossa oleviin tallennusresursseihin. Esimerkiksi yliopistolla asemat X: ja Y: ovat verkkoresursseja eivätkä siis sijaitse käyttämäsi koneen kiintolevyllä!

Valitse vasemmassa reunassa olevasta tiedosto-rakenteesta paikka, johon haluat tiedoston tallennettavan. Tallennusasemaa tai hakemistoa voidaan vaihtaa tarpeen mukaan.
Tallennusikkunassa voi olla myös painike tai linkki New Folder, jolla luodaan uusi alihakemisto. Tällöin kirjoita tiedostolle nimi aktivoituvaan ruutuun. Tuplaklikkaa kansioita, jos haluat tallentaa tiedostosi siihen.
Tiedoston nimi –kohtaan anna tiedostollesi haluamasi nimi. Katso seuraavasta luvusta tarkemmin tiedostojen nimeämisestä.
Vaihda tarvittaessa tiedostotyyppi kohtaan Tallennusmuoto (Save as type).
Napsauta lopuksi Tallenna (Save) -painiketta.

  • No labels