Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Näkymien avulla voidaan tarkastella hakemistoja ja tiedostoja eri tavoin. Näkymää vaihdetaan valitsemalla ikkunan pikapainike-riviltä lisävalinnan (More Options).
Käytettävissä ovat seuraavat näkymät: erittäin isot/isot/keskikokoiset/pienet kuvakkeet, listana (List), yksityiskohtaisena listana (Details), Kuvakkeet ja tiedot (Tiles) ja Sisältö (Content).

 • Erittäin isot kuvakkeet (Extra Large Icons) näyttää tiedoston sisältämän kuvan tai tiedoston ikonin erittäin suurena (n. 7 x 7 cm), jonka alapuolella on tiedoston nimi.. Parhaimmillaan tämä esitystapa on tarkasteltaessa kuvatiedostoja sisältävää hakemistoa.
 • Isot kuvakkeet (Large Icons) näyttää tiedoston sisältämän kuvan tai tiedoston ikonin suurena (n. 2 x 2 cm), jonka alapuolella on tiedoston nimi. Parhaimmillaan tämä esitystapa on tarkasteltaessa kuvatiedostoja sisältävää hakemistoa. 
 • Keskikokoiset kuvakkeet (Medium Icons) näyttää tiedoston sisältämän kuvan tai tiedoston ikonin keskikokoisena (n. 1 x 1 cm), jonka alapuolella on tiedoston nimi. 
 • Pienet kuvakkeet (Small Icons) näyttää tiedoston sisältämän kuvan tai tiedoston ikonin pienenä, jonka vieressä on tiedoston nimi. Tiedot esitetään palstoitettuna.
 • Luettelo (List) näyttää tiedostot ja hakemistot listan muodossa. Luettelossa näkyy vain tiedoston nimi ja tiedostotyypin mukaan vaihteleva pieni kuvake.
 • Luettelo ja tiedot (Details) näyttää kaikki tiedostoja koskevat tiedot, nimen koon kilotavuina, tyypin (tekstitiedosto, Excel -taulukko, Paint -kuva, jne.) sekä muokkauspäivämäärän (viimeinen tallennuspäivämäärä). Kuvista kerrotaan myös milloin ne on otettu sekä kuvan koko.
 • Kuvakkeet ja tiedot (Tiles) näkymässä näkyy iso tiedosto tai hakemistotyypin kuvake sekä yksi tai kaksi lisätietoa (esim. tiedostotyyppi, koko) kustakin tiedostosta kuvakkeen oikealla puolella. Lisätiedot vaihtelevat tiedostotyypin mukaan. Tiedostot järjestyvät palstoihin.
 • Sisältö (Content) - näkymässä näkyy pieni tiedosto- tai hakemistotyypin kuvake sekä yksi tai kaksi lisätietoa (esim. tiedostotyyppi, koko) kustakin tiedostosta kuvakkeen vieressä. Lisätiedot vaihtelevat tiedostotyypin mukaan.

Kuvakkeita voidaan järjestellä nimen, koon, tyypin tai muokkauspäivämäärän mukaiseen järjestykseen. Järjestämisen voit tehdä käytettävästä näkymästä riippumatta.

Valitse näkymä, jossa haluat tarkastella kuvakkeita. Valitse vasemmasta yläkulmasta Organize →Layout → Menu bar

 

Valitse View -valikosta Sort by: 

 • Nimen mukaan (Name) lajittelee nousevaan järjestykseen hakemiston tai tiedoston nimen mukaan.
 • Päivämäärän mukaan (Date modified) lajittelee muokkauspäivämäärän ja kellonajan mukaan ryhmitellen tiedostot tänään (Today), viime viikolla (Last Week)jne..
 • Tyypin mukaan (Type) lajittelee dokumentit ensisijaisesti tyypin mukaan ja toissijaisesti nimen mukaan nousevaan järjestykseen. Tuplaklikkaamalla hakusanaa, aukeaa dokumenttinäkymä ko. kriteerin mukaan.
 • Koon mukaan (by Size) lajittelee tiedostokoon mukaan.
 • Saat lisää lajitteluperusteita käyttöösi käyttämällä More ..  -valintaa
  Valitse haluttu järjestelyperuste hiirellä napsauttamalla. 
  Voit järjestellä kansion sisältöä myös hiiren kakospainikkeella avautuvasta pikavalikosta valitsemalla Sort by.
  Jos sinulla on käytössä Details -näkymä, voit järjestellä kansion tietoja myös ikkunan yläreunasta löytyvillä Name, Date modified, Type ja Size -painikkeilla.