Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Tallennettuja tiedostoja voidaan siirtää tai kopioida tallennuspaikasta toiseen. Siirtäminen tarkoittaa, että alkuperäinen tallennettu tiedosto siirretään pois alkuperäisestä tallennuspaikasta johonkin toiseen paikkaan. Vastaavasti kopioiminen tarkoittaa, että alkuperäisestä tallennetusta tiedostosta otetaan täysin samansisältöinen kopio johonkin toiseen tallennuspaikkaan. Kopioitaessa alkuperäinen tiedosto jää alkuperäiseen tallennuspaikkaan.

Siirtäminen tapahtuu seuraavaan tapaan: valitse aluksi siirrettävä kohde tai alue (jos siirretään tekstiä, siirrettävä teksti tulee ensin valita hiirellä, samalla tavalla myös koko tiedosto on ensin valittava ennen kuin siirto voidaan toteuttaa). Valitse tämän jälkeen Muokkaa/Leikkaa (Edit/Cut). Siirrä kohdistin tiedon uuteen sijoituspaikkaan ja valitse Muokkaa/Liitä (Edit/Paste). Kopioiminen tapahtuu muuten täysin samalla tavalla, mutta nyt Leikkaa (Cut) -toiminnon sijaan valitaan Kopioi (Copy). Muistathan, että kopioitaessa tiedosto tai tiedoston osa, alkuperäinen tieto jää entiselleen.

Toiminto hiirellä:
Jos haluat siirtää, vedä hiiriosoitin hiiren vasen painike pohjassa sen hakemiston päälle, johon haluat siirtää tiedoston.


Jos haluat kopioida, paina Ctrl-näppäin pohjaan ja vedä hiiriosoitin hiiren vasen painike pohjassa sen hakemiston päälle, johon haluat kopioida tiedostot.


Siirron voit suorittaa myös pikanäppäinkomennolla Ctrl + X ja kopioinnin komennolla Ctrl + C. Liittäminen kohdehakemistoon tapahtuu komennolla Ctrl + V.