E-oppimisen tukipalvelut, Itä-Suomen yliopisto: oppitupa(at)uef.fi (http://www2.uef.fi/fi/opinto-ja-opetuspalvelut/oppitupa1)


Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Sosiaalisessa mediassa on palveluja, joilla voit vähentää puhelinkustannuksia

  • Pikaviestimissä (Skype, Messenger jne.) voit chatin lisäksi puhua ääni- ja videopuheluita. Tosin Skypessä soitto puhelinnumeroon on maksullista, mutta soitto toiseen Skype-tiliin on maksutonta. Myös Facebookissa on nykyään puhelupalvelu, ja WhatsApp on kasvattanut suosiotaan viime vuosina.
  • Yhteisten dokumenttien sovelluksissa voit työstää yhteistä dokumenttia ja lisätä niihin kommentteja. Esim. Zoho Writerissa  voi myös viestiä ääni-/videoyhteyksellä samalla kun työstää dokumenttia. 
  • Yhteisöalustoissa -- Ning, Grou.ps tai Microsoftin O365-palvelussa -- voit perustaa yhteisiä työskentelyalustoja (osa palveluista on maksullisia), joissa on itsessään monipuoliset viestintäominaisuudet.
  • Helppokäyttöisiä chat-huoneita on esitelty muun muassa Matleena Laakson blogissa: https://www.matleenalaakso.fi/2018/08/helppoja-chat-tyokaluja.html. Osan niistä voi ottaa nopeasti käyttöön ilman kirjautumista.