E-oppimisen tukipalvelut, Itä-Suomen yliopisto: oppitupa(at)uef.fi (http://www2.uef.fi/fi/opinto-ja-opetuspalvelut/oppitupa1)


Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Terävä- vai tylsäpiirtoa?

Autenttisten tilanteiden taltiointi elävöittää opetusta ja antaa spontaanistikin tallennettua tietoa. Tällaisissa tilanteissa ei ole mahdollista aina käyttää viimeistä, parasta tekniikkaa (teräväpiirto, HD = High-definition). Sisältö ja/tai tilanne on tärkeintä ja käytetään saatavilla olevaa tekniikkaa (kännykkäkamera, connect pro). Otokset ovat lyhyitä klippejä aidoista tilanteista ja kokemuksia tuoreeltaan, esim. SOME-oppimiskokemus. Siis LD = Low-definition!

Esimerkkejä

 • Opiskelija kertoo oppimisestaan: raportoi, arvioi onnistumista, tallentaa oivalluksen jne.
 • Opettaja tsemppaa opiskelijoita: kertoo, mitä on jo tehty, ja kiittelee; tsemppaa jatkoon
 • Tallennus käynnistetään lyhyeksi ajaksi oppimistilanteessa: alkuohjeistus, yhteenveto, oppimisen arviointi – yhteinen tilanne, ryhmien tallenteet jne.

Tule mukaan täydentämään helmiämme!

Puuttuuko tästä helmestä jotakin tärkeää ja merkityksellistä? Kommentoi helmeä Add comment -linkin kautta, ja auta meitä täydentämään helminauhaamme!

Lisätietoja tästä helmestä: Hannu Viitala (@savonia.fi), Taina Rytkönen-Suontausta (@uef.fi)

2 Comments

 1. Anonymous

  Hei, HD:n vastinpari on SD - Standard definition

 2. Hei Anonymous

  Kiitos hyvästä tarkennuksesta, mutta tässä jutussa puhutaan tarkoituksella LD:sta eli suomeksi ja savoksi tylsäpiirrosta.

  Taina