Skip to end of metadata
Go to start of metadata

PowerPointin käynnistämiseen on useita vaihtoehtoja, joista tavallisin on kenties Käynnistä (Start) -painikkeen valikosta avautuva Kaikki ohjelmat (All Programs) -valikossa Microsoft office-kansiossa olevan Microsoft PowerPoint 2010-kuvakkeen napsautus. Toinen vaihtoehto on napsauttaa työpöydältä löytyvää PowerPoint 2010-pikakuvaketta. Kolmas vaihtoehto on valita PowerPoint-tiedosto tiedostohallinnassa ja valita avaa. Jos ohjelma on asennettu tietokoneeseen, esitys aukeaa suoraan ko. ohjelmaan


Kun käynnistät PowerPointin, avautuu näytölle tyhjä esityspohja, johon voi suoraan aloittaa esityksen laadintaa. Jos automaattista tyhjää pohjaa ei avaudu tai haluat avata aikaisemmin luodun esityksen, tai tehdä diaesitys mallipohjalla täytyy valita ylävalikosta Tiedosto/Uusi | File/New.


Uuden esitykset, mallipohjan tai valmiin esityksen valitseminen. (Uusi/New)

Tyhjä esitys (Blank presentation) luo uuden tyhjän esityksen, johon voit itse valita haluamasi pohjamallin, taustan, tyylin, jne. Tätä esitysmallia kannattaa käyttää silloin, kun haluat esityksen valkoiselle pohjalle tai kun haluat itse määritellä esitykselle haluamasi ulkoasun.

Jatka klikkaamalla Luo/Create -painiketta oikealla.