Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Voit lisätä graafista tai numeerista tietoa PowerPoint -esitykseen selkeyttämään sanomaasi usealla eri tavalla. Office-ohjelmapaketin mukana asentuu valmiita leikekuvia käyttöösi (ClipArt-kuvakokoelma). Lisäksi voit lisätä dioihin piirto-ohjelmalla luotuja kuvia sekä kuvanlukijalla ja digitaalisella kameralla tallennettuja kuvia.

Kun lisäät ClipArt-kuvia, taulukoita tai muita tietoja esitykseen, dian rakennetta pitää yleensä muuttaa. Joissakin diarakenteissa on valmiina paikkamerkki kuvalle, jolloin sen hakeminen on helppoa. Olipa dian rakenne millainen tahansa, voit lisätä siihen kuvia myös paikkamerkkien ulkopuolelle tai voit lisätä myös useampia kuvia.

Kuvan voi lisätä usealla eri tavalla:

Kuvarakenteet sisältävä dia

  1. Lisäämällä ensin kuvarakenteen sisältävän dian: Aloitus/Uusi | Dia (Start/New Slide) ja uuden dian rakenteeksi Teksti ja sisältörakenteet (Text and Content Layouts). Tuplaklikkaa seuraavaksi diassa olevaa grafiikkaobjektia ja liitä haluttu kuva joko ClipArt-kokoelmasta tai tiedostosta.
  2. Jos haluat lisätä kuvan kiintolevyltä, levykkeeltä tai verkosta, valitse Lisää Kuva Tiedostosta (Insert Picture File).
  3. Jos haluat lisätä kuvan PowerPointin ClipArt-kuvakokoelmasta, käytä Lisää Kuva ClipArt (Insert Picture ClipArt) -komentoa.
  4. Leikepöydän avulla kopioimalla muusta ohjelmasta komennolla Kopioi - Liitä (Copy - Paste).

Kuvan muokkaaminen on mahdollista monella eri tavalla. Kuvaa voit siirtää ja kopioida samalla tavalla kuin piirtotyökaluilla luotuja objektejakin. Vastaavalla tavalla voit muuttaa ja säätää kuvan kokoa valintakahvoista, jotka tulevat näkyviin, kun napsautat kuvan aktiiviseksi.

Icon

Muista, että ainoastaan kulmakahvoista vetäminen säilyttää kuvasuhteen ennallaan.

kts. myös Office 2010 Kuvan ja muodon muokkaaminen ja Office 2010 Objektien ryhmittely ja järjestyksen määrittäminen