Skip to end of metadata
Go to start of metadata


Kun kaikki diaesitykseen tarvittavat diat ovat valmiina, käynnistä diaesitys ja katsele miltä esitys näyttää. Diaesitystä katseltaessa siitä löytyy usein jotain korjattavaa. Esitystä kannattaakin työstämisen aikana katsella välillä myös diaesitysnäkymässä. Tärkeä esitys (esimerkiksi erilaisten seminaaritöiden esitykset) kannattaa näyttää myös kaverille, sillä häneltä saattaa saada hyviä vinkkejä.

Diaesitys saadaan käynnistettyä napsauttamalla ensimmäinen dia aktiiviseksi normaalinäkymän dia-luettelossa, jolloin diaesitys aloitetaan ensimmäisestä diasta. Napsauta tämän jälkeen Diaesitys -näkymäpainiketta (ikkunan vasemmasta alareunasta). Diaesityksen saat käynnistettyä myös valikkokomennolla Diaesitys (Slide Show) tai Diaesitys/Alusta (Slide Show/View Show) tai vastaavalla F5 -toimintonäppäimellä.


Diaesitys voidaan käynnistää mistä tahansa näkymästä. Näkymäpainikkeella esitys lähtee etenemään siitä diasta, joka on aktiivisena. Valikkokomennolla ja F5 -näppäimellä esitys näytetään alusta alkaen.

Seuraavaan diaan pääset napsauttamalla hiiren ykköspainiketta. Voit siirtyä seuraavaan diaan myös näppäimistön avulla eli painamalla joko Välilyönti-, Enter- tai Page Down tai nuoli -näppäintä. Edelliseen diaan esityksen aikana pääset painamalla joko Askelpalautin tai Page Up -näppäintä.

Jos haluat keskeyttää diaesityksen katselun, paina näppäimistön Esc -näppäintä tai napsauta hiiren kakkospainiketta, jolloin näytölle aukeaa diaesityksen ohjausvalikko. Valitsemalla valikosta Lopeta esitys, saat diaesityksen loppumaan. Kyseinen ohjausvalikko on hyödyllinen myös muutoin. Valikosta löytyy samat esityksen etenemiseen vaikuttavat komennot, jotka edellä esiteltiin näppäimistön ja hiiren avulla toteutettuina.