Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Itä-Suomen yliopiston Moodle-ympäristöt on liitetty HAKA-luottamusverkostoon. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että luottamusverkostoon kuuluvien yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja muiden oppilaitosten käyttäjät voivat kirjautua Itä-Suomen yliopiston Moodle-ympäristöihin oman organisaationsa tunnuksilla.

Mikäli sinulla on HAKA-luottamusverkostoon kuuluvan oppilaitoksen tunnukset, klikkaa "haka Login" -painiketta.

  haka login painike 
Sinut ohjataan HAKA -tunnistautumispalveluun.

haka kirjautumispalvelu. Home organisation - University of Eastern Finland - select

  1. Valitse alasvetovalikosta oppilaitos, jonka tunnuksilla haluat kirjautua.
  2. Tämän jälkeen sinulle avautuu oman oppilaitoksesi kirjautumisikkuna. Kirjaudu oppilaitoksesi tunnuksilla.
  3. Mikäli tunnistautuminen onnistuu, sinut ohjataan Moodleen ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla sinua pyydetään hyväksymään käyttöoikeussopimus. (Mikäli et hyväksy, Moodle ei päästä sinua eteenpäin. Tässä tapauksessa ota yhteyttä opintojaksosi opettajaan ja sovi mahdollisista vaihtoehtoisista suoritustavoista.)
  4. Kun olet hyväksynyt sopimuksen, sinulle avautuu Omat tietoni -ikkuna. Tarkista tietosi ja täytä puuttuvat pakolliset kentät (paikkakunta, maa).
  5. Huomaathan, että jos sinulla ei ole olemassa olevaa sähköpostiosoitetta tai haluat vaihtaa näkyvissä olevan sähköpostiosoitteesi, et voi tallentaa sitä Moodleen Omat tietoni -ikkunassa, vaan sinun täytyy tehdä muutokset suoraan oman oppilaitoksesi käyttäjätietojärjestelmään.
  6. Tallenna muutokset alareunan Tallenna tiedot -painikkeella.
  7. Tämän jälkeen Moodlen etusivu aukeaa. Keskiosassa on Moodleen käyttöön liityviä ohjeita ja uutisia. Vasemmassa laidassa on Omat kurssini -otsikon alla kurssit, joihin sinulle on myönnetty pääsy. Jos kursseja on paljon, eivät kaikki välttämättä näy listauksessa. Saat kaikki kurssit näkyviin kohdasta Katsaus kursseistani.

Jos kirjautuminen ei onnistu:

  • Tarkista, että kirjoitit tunnuksesi ja salasanasi oikein ja käytät oikeaa kirjautumistapaa.
  • Mikäli salasanasi on lukkiutunut, vanhentunut tai unohtunut, ota yhteyttä oman oppilaitoksesi käyttäjätukeen salasanan uusimiseksi.
  • Jos olet uusi opiskelija ja olet maksanut lukukausimaksusi äskettäin, voi tunnuksen aktivoituminen kestää muutaman päivän.