Skip to end of metadata
Go to start of metadata


Kun kaikki diaesitykseen tarvittavat diat ovat valmiina, käynnistä diaesitys ja katsele miltä esitys näyttää. Diaesitystä katseltaessa siitä löytyy usein jotain korjattavaa. Esitystä kannattaakin työstämisen aikana katsella välillä myös diaesitysnäkymässä. Tärkeä esitys (esimerkiksi erilaisten seminaaritöiden esitykset) kannattaa näyttää myös kaverille, sillä häneltä saattaa saada hyviä vinkkejä.

Diaesitys saadaan käynnistettyä eri tavoin:

a) Klikkaa pikatyökaluriviltä ylhäältä näyttö-painiketta (vrt. kuva vieressä)

b) Aktivoi Diaesitys/Show -valintanauha näkyviin ja valitse haluamasi toiminto. Vrt. kuva yllä.

c) Voit aktivoida esityksen käyntiin siitä diasta, mikä on näkyvissä klikkaamalla ikkunan oikeasta alareunasta Diaesitys -näkymäpainiketta.

d) Diaesityksen saat käynnistettyä myös F5 -toimintonäppäimellä.

 

 

Diaesitys voidaan käynnistää mistä tahansa näkymästä. Näkymäpainikkeella esitys lähtee etenemään siitä diasta, joka on aktiivisena. Valikkokomennolla ja F5 -näppäimellä esitys näytetään alusta alkaen.

Seuraavaan diaan pääset napsauttamalla hiiren ykköspainiketta. Voit siirtyä seuraavaan diaan myös näppäimistön avulla eli painamalla joko Välilyönti-, Enter- tai Page Down tai nuoli -näppäintä. Edelliseen diaan esityksen aikana pääset painamalla joko Askelpalautin tai Page Up -näppäintä.

Jos haluat keskeyttää diaesityksen katselun, paina näppäimistön Esc -näppäintä tai napsauta hiiren kakkospainiketta, jolloin näytölle aukeaa diaesityksen ohjausvalikko. Valitsemalla valikosta Lopeta esitys, saat diaesityksen loppumaan. Kyseinen ohjausvalikko on hyödyllinen myös muutoin. Valikosta löytyy samat esityksen etenemiseen vaikuttavat komennot, jotka edellä esiteltiin näppäimistön ja hiiren avulla toteutettuina.

Tässä versiossa 2013 on uutena esittäjänäkymä. 

Lisätietoa

>> Video: Esityksen pitäminen (Microsoft) n 3 min

>> Video: Esittäjänäkymän käyttäminen (Microsoft) n. 2 min