Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Voit lisätä graafista tai numeerista tietoa PowerPoint -esitykseen selkeyttämään sanomaasi usealla eri tavalla. Office-ohjelmapaketin mukana asentuu valmiita leikekuvia käyttöösi (ClipArt-kuvakokoelma). Lisäksi voit lisätä dioihin piirto-ohjelmalla luotuja kuvia sekä kuvanlukijalla ja digitaalisella kameralla tallennettuja kuvia. Ohjelma hakee myös online-kuvia Microsoftin sivuilta jos koneessa on internet-yhteys.

Kuvan lisäys

  1. Lisäämällä ensin kuvarakenteen sisältävän dian: Aloitus/Uusi | Dia (Start/New Slide) ja valitse uuden dian rakenteeksi Teksti ja sisältörakenteet (Text and Content Layouts). Tuplaklikkaa seuraavaksi diassa olevaa grafiikkaobjektia ja liitä haluttu kuva tiedostosta.

 

TAI

  1. Lisää (Insert) -valikon kautta voit lisätä kuvan kiintolevyltä, levykkeeltä tai verkosta,


Erilaisten kuvien lisäystavat Lisää/Insert-valikossa:
 
 Kuvat - Kuva liitetään hakemalla se tietokoneen hakemistosta. Valikko aukeaa suoraan Omat valokuvat/My Pictures -hakemistoon.
 Online-kuvat - Microsoft kuvien online-galleria ja myös kuvien verkkohaku aukeaa erilliseen ikkunaan.
 Näyttökuva - kaappaa näytöstäsi kuvan ja liittää sen esitykseen.
 Valokuva-albumi lisää nimensä mukaan valokuva-albumin esitykseen.

 

TAI

    3. Leikepöydän avulla kopioimalla muusta ohjelmasta komennolla Kopioi - Liitä (Copy - Paste).

Kuvan muokkaus

Kuvan muokkaaminen on mahdollista monella eri tavalla. Kuvaa voit siirtää ja kopioida samalla tavalla kuin piirtotyökaluilla luotuja objektejakin. Vastaavalla tavalla voit muuttaa ja säätää kuvan kokoa valintakahvoista, jotka tulevat näkyviin, kun napsautat kuvan aktiiviseksi. Kulmasta valintakahvaa raahaten kuvan suhteet pysyvät ennallana.

kts. tarkemmin Office 2013 Kuvan ja muodon muokkaaminen ja Office 2013 Objektien ryhmittely ja järjestyksen määrittäminen