Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Eli jos haluatkin sivunumeroinnin alkuun muodossa i, ii... ja sitten jatkuisi normaalisti. Tai jos haluatkin sivunumeroinnin näkyviin vasta toiselta sivulta. 

Icon

Lyhyesti: Word2007-ohjelmasta lähtien dokumenttien sivujen logiikka on erilainen kuin aikaisemmissa versiossa. Ensin sinun tulee luoda dokumenttiin osat, joissa ylä- ja/tai alatunnisteet vaihtuvat, sitten sinun pitää poistaa kytkös aikaisemaan vastaavaan osioon ja sitten määritellä osioihin haluamasi tunnisteet.

1. Lisää osan vaihto 

Mene sivulle, jossa haluat osioin vaihtuvan. Ollessasi dokumentti-osassa (ei ylä-/alatunnisteessa), valitse ylävalikosta  Sivun asettelu > Vaihdot (Osanvaihto > Seuraava sivu)

2. Määritä, että osan vaihdossa vaihtuu myös sivuasetukset JOS HALUAT esim. dokumentin suunnan /reunusten koon vaihtuvan (Sivun asetukset > Sivun asetukset -ryhmä ja pieni nuoli ryhmän oikeassa alareunassa).

 

3. Määritä avautuvassa ikkunassa, että käytä kohteeseen: tästä eteenpäin

 

Icon

Huomioi, että komento teki sinulle myös uuden sivun.

4. Mene sivulle, jonka osioon haluat tehdä erilaisen ylä-/alatunnisteen

5. Poista ko. sivun ylä-/alatunnisten kytkentä edellisen osan vastaavaan tunnisteeseen tuplaklikkaamalla ko. tunnisteessa hiirtä.  Tämän jälkeen sivun ylälaitaan on ilmestynyt Ylä- ja alatunnistetyökalut ja Rakenne-välilehti. Klikkaa Siirtyminen -ryhmästä Linkitä edelliseen painiketta poistaen valinnan. Samalla ylä-/alatunnisteen yhteydessä oleva sininen laatikko "Sama kuin edellinen" häviää. Kts. vieressä olevaa kuvaa.

  
6. Muokkaa sivunumerointi haluamaksesi. Kts. ohjeet Word 2013 Sivunumerointi ja sieltä kohta numeroinnin muokkaaminen.