Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 10 Next »

Itä-Suomen yliopiston Moodle-ympäristöt on liitetty HAKA-luottamusverkostoon. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että luottamusverkostoon kuuluvat yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja muiden oppilaitosten käyttäjät voivat kirjautua Itä-Suomen yliopiston Moodleihin oman organisaationsa tunnuksilla.

HAKA-luottamusverkostoon kuuluvat jäsenet ja kumppanit:

https://confluence.csc.fi/pages/viewpage.action?pageId=32377191

Jos sinulla on HAKA-luottamusverkostoon kuuluvan oppilaitoksen tunnukset, klikkaa painiketta "haka Login".

   
Napin painamisen jälkeen sinut ohjataan HAKA -tunnistautumispalveluun.

Valitse alasvetovalikosta oppilaitos, jonka tunnuksia käyttäen haluat kirjautua.

Tämän jälkeen sinulle avautuu oman oppilaitoksesi kirjautumisikkuna. Kirjaudu käyttäen oman oppilaitoksesi tunnuksia.

Jos tunnistautuminen onnistui, sinut ohjataan Moodleen ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla sinua pyydetään hyväksymään käyttöoikeussopimus.
(Jos et hyväksy, Moodle ei päästä sinua eteenpäin. Tässä tapauksessa ole yhteydessä opintojaksosi opettajaan mahdollisista vaihtoehtoisista suoritustavoista.)

Hyväksyttyäsi sopimuksen, sinulle avautuu Omat tietoni -ikkuna. Tarkista tietosi ja täytä puuttuvat pakolliset kentät (paikkakunta, maa).

Huomaathan, että jos sinulla ei ole olemassa olevaa sähköpostiosoitetta tai haluat vaihtaa näkyvissä olevan sähköpostiosoitteesi, et voi tallentaa sitä Moodleen Omat tietoni -ikkunassa, vaan sinun täytyy tehdä muutokset suoraan oman oppilaitoksesi käyttäjätietojärjestelmään.

Tallenna muutokset alareunan Tallenna tiedot -painikkeella.

Tämän jälkeen Moodlen etusivu aukeaa. Keskiosassa on Moodleen käyttöön liityviä ohjeita ja uutisia. Vasemmassa laidassa on Omat kurssini -otsikon alla kurssit, joihin sinulle on myönnetty pääsy. Jos kursseja on paljon, eivät kaikki välttämättä näy listauksessa. Saat kaikki kurssit näkyviin kohdasta Katsaus kursseistani.

Jos kirjautuminen ei onnistu:

  • Tarkista että kirjoitit tunnuksesi ja salasanasi oikein ja käytät oikeaa kirjautumistapaa.
  • Jos epäilet että salasanasi voi olla lukkiutunut/vanhentunut/unohtunut, ota yhteyttä oman oppilaitoksesi käyttäjätukeen salasanan uusimiseksi.
  • Jos olet uusi opiskelija ja olet maksanut lukukausimaksusi äskettäin, voi tunnuksen aktivoituminen kestää muutaman päivän.


 

  • No labels