Skip to end of metadata
Go to start of metadata


 
Kuvaikkuna

Photoshopissa voi olla useita kuvaikkunoita yhtäaikaisesti avoinna. Jokainen avattu kuva on omassa ikkunassaan. Kuvaikkunan yläosassa on näkyvillä kuvan otsikkopalkki, josta näkyy mm. avoinna olevan kuvan nimi, suurennussuhde ja väritila.

Tilapalkki

Pitää sisällään tilarivin, tietokentän ja suurennuskentän. Suurennuskentästä näet kuvan nykyisen näkymän suurennussuhteen ja voit muuttaa sitä. Tietokentässä on näkyvillä tietoa kuvasta, kuten esim. kuvan koko. Tilarivillä on valittuun työkaluun liittyvää infoa. Mikäli tilapalkki ei ole näkyvissä, sen saa näkyviin valitsemalla Window/Status Bar - Ikkuna/Tilapalkki.

Työkalupaletti

Photoshopissa työkalu valitaan napsauttamalla sen kuvaketta. Tämän jälkeen työkalua voidaan käyttää napsauttamalla tai vetämällä sitä kuvaikkunan sisällä. Työkalupaletin neljällä alimmalla rivillä olevilla säätimillä vaihdetaan maalausvärejä, maskisäädöillä avataan ja suljetaan pikamaskaustila, kuvaikkunasäädöillä vaihdetaan etualalla olevan ikkunan tilaa työpöydällä ja siirrytään Image Ready-ohjelmaan.

Kelluvat paletit

Photoshop 7:ssä on kaikkiaan 15 palettia. Jokaisen paletin sanotaan "kelluvan", mikä tarkoittaa sitä, että paletti on itsenäinen kuvaikkunaan ja toisiin paletteihin nähden. Paletteja voidaan ryhmitellä yhteen tai vetää kellumaan erilleen omien mieltymysten mukaisesti. Oletusarvoisesti esim. paletit Layer, Channels ja Paths on niputettu yhteen. Yhteen niputettuja paletteja käsitellään paletti-ikkunoissa samoin kuin välilehtiä.

Palettisäilö

Options-paletin oikeassa laidassa sijaitsevaan palettisäilöön voi vetää paletteja ja tehdä lisää tilaa näytölle - pitäen samalla paletit helposti saatavilla.

Options-paletti

Options-paletin sisältö vaihtuu valitun työkalun kanssa. Siinä on esillä valittuun työkaluun liittyviä asetuksia ja valintoja

Valikkorivi

Valikkoriviltä saa nimen mukaisesti esiin ohjelman valikot , kuten esimerkiksi File ja Edit. Monet toiminnot, saa suoritettua sekä valikkorivin kautta että paleteista.