Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Current »

Hei

Tänään 11.2. IT-osastomme poisti Enkelietana-alkusivulta toistatuhatta spämmiviestiä. Olin poistellut niitä viikonlopun aikana siinä puolisentuhatta, mutta spämmääjä tuotti sinne aina muutaman minuutin välein uusia lisää. Niissä oli selkeä kaava: jokin yksittäinen sana (usein selkeä englanniksi), sitten wikiosoite, ja sen jälkeen toist riviä sekalaisia sanoja, tunnistettavia tai ei, ja ehkä jokin nettilinkki.

IT-osasto kävi tiettyä keskustelua henkilön kanssa. Sieltä tuli kaksi vastaustakin: 11.2. kello 9.34: "I spam all the time", ja 9.59: "you suck and I spam if I want to"

On mahdollista että jokin kirjoitettu kommentti on hävinnyt. Tarkastin tilastoja ja palautin kaksi, mutta muuten näyttäisi olevan ajan tasalla. jos on ongelmia, laita minulle maili esko.ryokas@uef.fi.

 

Mutta: Käytetään tämä hyväksi.

Onko yksilönvapauden rajoittamista jos spämmiviestien kirjoittaminen estetään? Tulisiko netissä saada sanoa ja kirjoittaa mitä tahansa ilman oikeudellista vastuuta? Missä menee raja nettijulkaisemisessa? Ja miksi juuri siinä? Kommentoi tätä.

 

  • No labels