Child pages
  • Saavutettavuusseloste / Accessibility statement Home
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 2 Next »

 

Saavutettavuusseloste

Itä-Suomen yliopisto haluaa taata verkkosivustojensa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain (306/2019) mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Itä-Suomen yliopiston Wikiä (Atlassian Confluence), joka on otettu käyttöön 20.6.2007. Tarkastelun kohteena on palvelun yleiset, kaikille avoimet käyttöliittymät. Palvelu sisältää yhteisesti tuettuja sisältäjä, joiden saavutettavuudesta vastaa sivuston omistajat ja sisällöntuottajat (käyttäjät). Selosteen tiedot perustuvat itsearviointiin.

Seloste on laadittu 18.9.2020

Saavutettavuuden tila

Wiki-palvelu (vs. 5.4.4.) täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain (WGAC 2.1., A&AA). Palvelu tullaan päivittämään syksyn 2020 aikana uuteen versioon, jossa saavutettavuutta on parannettu. Järjestämme saavutettavuuskoulutuksia sisällöntuottajille.

Wiki-palvelu perustuvat kolmannen osapuolen kehittämiin ohjelmistoihin, joiden saavutettavuudesta huolehtii ensisijaisesti tuotteiden kehittäjät (Atlassian, Microsoft). 

Lisätietoja tuotteiden saavutettavuudesta löytyy alla olevista linkeistä:

Ei-saavutettava sisältö

Wikipalvelussa on sisältö, joka ei kuulu lainsäädännön piiriin:

  • Opetuksessa rajatussa ryhmässä määräaikaisesti käytettäviä sisältöjä.
  • Käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palveluissa julkaisemia sisältöjä, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia.
  • Toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018.
  • Video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle servicedesk@uef.fi. Palautteen nopeampaa käsittelyä varten kirjoita otsikoksi Saavutettavuuspalaute Wikistä. Muista mainita palvelun sivu (URL), jota ilmoituksesi koskee. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.


Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla saavutettavuusvaatimukset.fi kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Jos kysymys ei ole järjestelmän vaan materiaalin saavutettavuudesta, niin ota yhteyttä kurssin opettajaan.


Valvontaviranomaisen yhteystiedot:
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Accessibility statement

...

 

  • No labels