UEF-wikiin tehdään versiopäivitys aikaisintaan heinäkuussa 2019 – tarkempi ajankohta ei ole vielä tiedossa. Versiopäivityksen yhteydessä luovutaan omista, suomenkielisistä ohjeista, ja jatkossa käytössä ovat palveluntarjoajan englanninkieliset ohjeet.

Huoltokatko 18.12.2015

Wikin käyttäjähallintaan liittyvät ongelmat ovat ratkenneet. Odortamme uuden version päivittämistä ja testausta, jotta pääsemme päivittämään wikin uuteen versioon.

Aikataulusta kerrotaan tarkemmin sen varmistuttua.

Wikissä on ilmennyt, ettei kaikkia student.uef.fi -käyttäjiä pysty lisämään alueelle. Asia on selvityksessä ja siksi myös suunniteltu versiopäivitys siirtyy.

Wikin ohjeet kaikille

Confluence wikin ohjeet on julkaistu näkymään kaikille. Sivut on julkaistu cc-lisenssin alla, joten voit esim. jakaa materiaali vapaasti ei kaupalliseen käyttöön

Sivujen kommentoitimahdollisuus on edelleen vain kirjautuneilla käyttäjillä.

 

Lisätietoa Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)

Creative Commons -lisenssi

 

 

 

Järjestelmä päivitetään versioon 5.6.6 viikolla 11 (16-18.3.) 
Tarkempi ajankohta selviää myöhemmin.

Kyseessä on tietoturvapäivitys, eikä isoja ole isoja muutoksia. Muutoksista on erikseen sivulla Muutoksia UEF-wikiin 2015

Wikiohjeiden järjestystä muutetaan ja samalla tarkistetaan niiden sisältöä. 

Toivottavasti tämä ei haittaa työtäsi ja päinvastoin tuo selkeyttä ohjeiden rakenteeseen.

Wikipalvelimen päivitys on tiistaina 27.1.2015 klo 12- n. 12:30.

Wikipalvelu tullaan päivittämään kevään aikana uuteen versioon ja siitä tullaan informoimaan erikseen.

Tietopalvelukeskus on ottanut anonyymien (kirjautumattomien käyttäjien) kommentointimahdollisuuden pois käytöstä, koska niissä on ollut linkkejä haitallisiin sivuihin. Tämä on vaikuttanut siihen, että kaikki anonyymikommentit ovat hävinneet.

Anonyymikommentointimahdollisuus on jälleen päällä ja alueylläpitäjien tulee käydä itse kytkemässä se tarvittaessa takaisin.

 

Muistutan, että alueylläpitäjät ovat vastuussa alueidensa toiminnasta. Jos asetuksissa on annettu oikeus anonyymikäyttäjille kommentointiin, tulee kommentteja seurata ja poistaa haitalliset viestit.

 

Lisätietoa oppitupa@uef.fi 

 


Wiki päivitettiin uuteen versioon tiistaina 1.7.2014. Päivityksen myötä toiminnoissa ei pitäisi tulla muutoksia. Mikäli ongelmia kuitenkin ilmenee, lähetä viestiä: oppitupa@uef.fi.

Wikin toiminnassa sen versiopäivityksen jälkeen on muutamaan kertaan ollut ongelmia: palvelu on ollut hidas tai siihen ei ole päässyt kirjautumaan.

Palvelimelle on lisätty muistia ja nämä ongelmat pitäisi olla ohi.

 

Tervetuloa uuteen wikipalveluun. 

Vanhasta wikistä on kaikki sisältö siirretty tähän asetuksineen. Siirrosta ei pitäisi johtua mitään muutoksia. Tarkista toki asia itse omalta alueeltasi.

Ohjeita uuden järjestelmän käyttöön löytyy Confluence Wiki 5n ohjeet, ohjeita päivitetään edelleen.

 

Alueadminit testaamaan

Wikialueiden admineille on lähetetty sähköposti, jossa pyydetään heitä testaamaan uutta wikiä.

Itä-Suomen yliopiston wikipalvelu, UEF-wiki (wiki.uef.fi, osoite pysyy samana päivityksen jälkeen), päivitetään uuteen versioon torstaina 28.11.2013. Kaikki nykyisessä wiki-versiossa oleva materiaali siirtyy automaattisesti uuteen versioon. Kaiken varalta sinun on kuitenkin hyvä tarkistaa materiaalisi ja ottaa tarvittaessa yhteyttä Oppitupaan (oppitupa@uef.fi).

Päivitetyt käyttöohjeet löydät täältä Confluence Wiki 5n ohjeet. Pääset tutustumaan ohjeisiin heti, ja ne täydentyvät koko testausjakson ajan. Uudesta wiki-versiosta on tarjolla myös koulutusta, ks. OPIn koulutuskalenterista http://www.uef.fi/opinto-ja-opetuspalvelut/koulutuskalenteri

Tukipalvelua ja lisätietoja saat Oppituvasta, osoitteesta oppitupa@uef.fi

Tällä hetkellä OPI testaa Wikipalvelun uutta versiota (vs. 5) ja päivittää samalla aikaisempia ohjeita.

Tuotantokäytössä olevan wikipalvelun päivitysaikataulutusta kerrotaan myöhemmin.